-->

lunes, 19 de septiembre de 2011

III Travessa de l'Escala

Por Carles Llucià:

El passat dissabte 27 d’agost una petita però escollida representació dels Masters va anar a l’Escala a nedar i donar-ho tot per als colors verd i blau del Medi.

A l’Escala hi ha dues travessies: la curta, de 600 metres, la qual anomenen la del Cargol, i la de 2.200mts o llarga. Evidentment ens vam apuntar a la llarga!,… sinó al coach no ens deixa tornar a entrenar!

La nit abans va haver concentració dels nedadors a un poble de la Costa Brava conegut per la seva vocació nedadora… Palamós i la seva platja de La Fosca. Allà es va planificar l’estratègia a seguir a la cursa: sortir “a tope” i seguir “a tope” fins al final!… creatius no??


El dissabte vam sortir d’hora per anar des de Palamós cap a l’Escala. La cursa començava a les 10.00h i volíem arribar una hora abans per a confirmar la inscripció… allà ens vam trobar inesperadament al David Gregoratti. Va pujar per fer-nos de manàger, donar-nos els últims consells i treure’ns els nervis… si és que al masters... nos ens falta de res!!

L’equip era potent: l’Elena Fernandez i el Carles Llucià. Ara bé, l’Elena va pensar que seria bo reforçar-nos amb una nedadora de caràcter internacional: la Cila Penteado… ara sí que teníem un bon equip!!!.

La prova es neda des de la platja de Riells fins a la platja de les Barques. La concentració, marcatge amb el dorsal, l’entrega de xip,… es realitza a la platja de les Barques: des de allà, amb Golondrines, et duen fins a la platja de sortida.

El dia va ser fantàstic: sol, temperatura de l’aigua bona i una lleugera mar de fons que va ser un descans, ja que s’havia pronosticat tramuntana.

En el trajecte cap a la sortida, l’únic moment de dubte… va ser que pel babord vam començant a veure meduses de tota mida!:… grans, mitjanes, petites, de dos en dos, arran d’aigua,…anem sense neoprè i la gent comença a dubtar,…

A l’arribar a la zona de sortida ja no en van veure, semblava que estaven en el segon terç de la cursa i si es passava a prop de les balises segurament no les veurien, a més, penso "tots els que passaran davant, ja se les emportaran".

Es dóna la sortida, sortim a prop de 300 nedadors, veig només dues meduses, no em piquen, arribo a la platja, trepitjo l’alfombra per tancar amb el xip el temps, (37’21”), creuo per sota de l’arc  inflable d’arribada i,…com era d’esperar, allà amb trobo amb la Cila, fresca com una rosa!,(36’52”),…jo petat, ho he donat tot “compromizo eeh!”

L’Elena arriba una mica més tard,(43’21”), però com es habitual amb les dones dels Masters, suca medalla,… primera de la seva categoria!!. La Cila 5ª de la categoria i jo el 14,…

A l’entrega de premis, amb el David i tota la claca que portàvem, demostrem que estem acostumats a aplaudir,… som els millors!!.

La prova es Molt Recomanable! Molt ben organitzada, consigna per la roba, el transport a la sortida ràpid, el cronometratge impecable, (els temps apareixen al moment), i a l’arribar... beguda isotònica, entrepà i samarreta commemorativa.

El preu és de 8€, un va per a la Fundació Vicente Ferrer, així que a més de nedar, ajudes a qui ho necessita.

No hay comentarios: